به گزارش قدس آنلاین از یزد ، علیرضا طاقه باف اظهار داشت : در حال حاضر بیش از 155 واحد تولیدی سنتی و صنعتی در زمینه تولید فرآورده های کنجدی در حال فعالیت هستند که از این تعداد 20 واحد صنعتی و مابقی به صورت صنفی و سنتی مشغول به کارند
وی افزود: از این تعداد واحد بیش از 75 درصد در شهرستان اردکان متمرکز هستند و عمده محصولات تولیدی در این مجموعه ها شامل حلوا ارده که حدود 50 درصد ، روغن ارده و روغن کنجد حدود 30 درصد، ارده، کرم ارده، ارده شکلاتی و شیرینی های کنجدی و سایر مشتقات کنجد حدود 20 درصد است
طاقه باف ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر تخمین زده می شود بیش از 800 نفر به طور مستقیم در این حوزه مشغول به فعالیت می باشند تصریح کرد : در شش ماهه دوم سال با توجه به اینکه این محصول به صورت فصلی تولید می شود این تعداد تا 2000 نفر نیز افزایش می یابد واین در حالی است که بیش از 3500 نفر هم به صورت غیر مستقیم در این حرفه مشغول به فعالیت هستند
مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی استان یزد افزود: بنا به آمارهای موجود خرید کنجد کارخانجات استان چیزی حدود 35000 الی 40000 تن در سال می باشد که تولید 2700 تن روغن کنجد و 56500 تن فراورده های کنجدی را به همراه دارد که تنوع محصولات ، بهبود کیفیت و تنوع در انواع بسته بندی محصولات کنجدی از سیاست های عمده این مدیریت در این صنعت می باشد
علیرضا طاقه باف خاطرنشان ساخت : ماده اولیه این کارگاه ها کنجد است که علاوه بر ارده و حلوا ارده، روغن نیز از آن استخراج می شود که بسیار مفید و مغذی است.میزان تولید ارده و حلوا ارده در شهرستان ادکان روزانه در مجموع بالغ بر 110 تن می باشد که 70 تن از این میزان حلوا ارده و 40 تن دیگر ارده است
این مسئول تصریح کرد :صنایع بومی در کشور به دلایل زیادی مورد توجه مسئولان قرار میگیرند چرا که دارای مزایایی از جمله کمک به اقتصاد محلی و منطقهای، بومیشدن صنایع پایین دست و بالادست و وجود بازارهای مطمئن به دلیل ریشهدار بودن این محصولات هستند
وی افزود: اما این تولیدات با مخاطراتی نیز مواجه هستند که این مدیریت با در اولویت قراردادن موضوع " توليد و بسته بندي روغن كنجد، ارده و حلوا ارده و انواع فرآورده هاي غذايي برپايه كنجد و ارده " در برنامه اولویت های سرمایه گذاری صنایع تبدیلی و تکمیلی استان در سال 94 سعی در کمک به این صنعت دارد
نظر شما